Nieuws

Exclusieve Prima Donna Kaas edities

In samenwerking met onze klanten zijn er twee nieuwe exclusieve edities ontwikkeld voor de Prima Donna kaasliefhebbers in Brazilië en Japan.In Japan lanceerde Prima Donna Prima Donna-kaaschips. Een heerlijk krokante traktatie en ideaal bij de borrel. De kaaschips zijn gemaakt van Prima Donna fino, vooral bekend om zijn rijke, volle smaak en lichtzoete, nootachtige smaak.In Brazilië lanceerden we een speciale geschenk-editie van Prima Donna Kaas. Deze geschenk-editie bevat een uniek trio van Prima Donna fino, Prima Donna maturo en Homemade pepper jelly. 


Prima Donna sponsort het kinderbasketbalteam in Brazilie

Het basketbalveld in Sorocoba in Brazilië kleurde in het weekend van 18/19 mei fino-blauw, maturo-rood en leggero-lichtblauw. Prima Donna sponsorde de basketbaluniformen van de kinderen.

Prima Donna finoPrima Donna maturo Prima Donna leggeroPrima Donna maturo bekroond met GOUD

Prima Donna maturoEen geweldig begin van 2018: de unieke kaasspecialiteit Prima Donna maturo is opnieuw bekroond met een gouden DLG award. De experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Prima Donna maturo gewaardeerd met het maximaal aantal te behalen punten.
De DLG is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk.

Lees meer over Prima Donna maturo.


 

Prima Donna Kaas sponsort World Grand Prix Toernooi

World Grand PrixZaterdag 15 januari 2017, hebben directeur Jan Kos van Prima Donna Kaas en directeur Sport van de Nevobo Michel Everaert de sponsorovereenkomst getekend voor het World Grand Prix toernooi dat in juli in Nederland wordt gehouden.

World Grand Prix Toernooi dames
Na het uiterst succesvolle EK voor dames in 2015 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) opnieuw een fantastisch toernooi naar Nederland weten te halen: het World Grand Prix Toernooi voor dames. Van 7 tot en met 9 juli 2017 vindt dit toernooi plaats in Apeldoorn. Deelnemende landen zijn naast Nederland: Thailand, Japan en de Dominicaanse Republiek.

Prima Donna hoofdsponsor Volleybalvereniging Huizen
Eén van de sponsoren die net als op het EK in 2015 haar naam aan het World Grand Prix Toernooi verbind is Prima Donna Kaas. Prima Donna Kaas, onderdeel van de Vandersterre Groep uit Bodegraven, is al jarenlang in de volleybalwereld actief. Het bedrijf is hoofdsponsor en naamgever van Volleybalvereniging Huizen. Het eerste damesteam is inmiddels opgeklommen naar de Topdivisie. Op initiatief van Prima Donna Kaas is er ook een ambitieuze volleybalschool in Huizen opgericht. Wekelijks schaven ruim 100 talenten onder leiding van gerenommeerde trainers als Elroy Bezemer en Teun Buijs aan hun techniek.

Prima Donna Kaas zal nadrukkelijk tijdens het World Grand Prix toernooi aanwezig zijn, onder andere via opvallende LED-boarding om het centercourt. Toeschouwers zullen uiteraard ook niet verstoken blijven van een blokje Prima Donna Kaas. Evenals bij het EK in 2015 zal Prima Donna Kaas ook een verenigingsactie initiëren waarbij 50 toegangskaarten en vervoer van en naar de sporthal te winnen is.


Prima Donna kaas naar Rusland…

Prima Donna Kaas, de unieke combinatie van het beste van Hollandse en Italiaanse kaas, kijkt terug op een succesvol optreden tijdens het CEV DELA Volleyball European Championship – Women, hetgeen van 26 september tot 4 oktober plaatsvond in Nederland en België.

Middels opvallende sponsor-activiteiten tijdens en rondom diverse wedstrijden van het EK volleybal voor dames hebben niet alleen de Nederlandse dames, maar heeft ook Prima Donna kaas zich in de kijker gespeeld. De wedstrijden met het Nederlands team werden op televisie in totaal door meer dan 2 miljoen mensen bekeken.

De finale, waar Nederland de zilveren medaille won, was hét hoogtepunt van dit EK. De finalewedstrijd in Rotterdam-Ahoy trok een recordaantal van bijna 11.000 bezoekers. Na afloop werd de Russische Tatiana Kosheleva uitgeroepen tot Most Valuable Player Prima Donna kaas naar Rusland(MVP) van het toernooi. Behalve de hierbij behorende award kreeg zij uit handen van Jan Kos, CEO van Vandersterre Groep Bedrijven, een Prima Donna kaas uitgereikt.

Op de foto van links naar rechts: André Meyer (President CEV), Tatiana Kosheleva (MVP), Jan Kos (CEO Vandersterre Groep Bedrijven B.V.).
 


 

Het 2015 CEV EK Volleybal Dames in Nederland en België

Prima Donna Kaas officiële wedstrijdsponsor Nederland – Italië

Prima Donna Kaas, de unieke combinatie van het beste van Hollandse en Italiaanse kaas, draagt de volleybalsport al sinds jaar en dag een warm hart toe. 

Prima Donna Kaas is dan ook trots te kunnen melden de officiële sponsor te zijn van de wedstrijd Nederland – Italië, tijdens het EK volleybal dames, dat van 26 september tot 4 oktober plaatsvindt in Nederland en België.

Op maandag 28 september treffen de beide damesteams elkaar in de groepsfase van de CEV DELA Volleyball European Prima Donna kaas 2015Championship – Women, welke in Apeldoorn Omnisport wordt gespeeld.

Prima Donna, de bekende specialiteit van Vandersterre uit Bodegraven, is in de Benelux en ver daarbuiten geliefd bij vele kaasliefhebbers. Vooral om zo van te genieten is Prima Donna een echte delicatesse en dankzij zijn uitstekende smelteigenschappen ook in de keuken heel speciaal.


 

Succesvolle Prima Donna actie afgesloten met uitreiking fiets

Verloting Prima Donna fiets BelgiëPrima Donna heeft in België zijn succesvolle landelijke promotie afgesloten met de uitreiking van de unieke Prima Donna fiets. De gelukkige winnares was mevrouw Ongena uit Sinaai. Zij kreeg uit handen van de account manager België de Prima Donna fiets uitgereikt. 

Om deel te nemen diende er op www.PrimaDonnaKaas.be drie vragen te worden beantwoord en zo kans te maken op de hoofdprijs: een originele Prima Donna transportfiets.


 

Gratis kaasplankjes voor Prima Donna genieters

In de maand maart, de belangrijke verkoopperiode voor Pasen, worden kaasliefhebbers van Prima Donna verrast met een exclusieve actie.
Gratis Prima Donna kaasplankjes
Zo exclusief als de kaasspecialiteit Prima Donna is, zo ook zijn de acties die het merk voert met unieke geschenken. Liefhebbers van Prima Donna kaas zullen in de maand maart aan de toonbank verrast worden met exclusieve, houten kaasplankjes. Want bij aankoop van een stuk Prima Donna fino, maturo of leggero kunnen zij een gratis kaasplankje verkrijgen (zolang de voorraad strekt).Gratis Prima Donna kaasmesje

Exclusief kaasmesje bij Prima Donna

Prima Donna heeft tijdens de feestdagen een verrassende actie. In de weken 48 t/m 51 ontvangt u bij aanschaf van een stukje Prima Donna een gratis kaasmesje (zo lang de voorraad strekt). Daarbij speelt het geen rol welke Prima Donna variant – fino, maturo of leggero – uw voorkeur heeft.


 

Prima Donna met DLG-goud bekroond

Opnieuw een hoge onderscheiding voor de unieke kaasspecialiteit van Vandersterre Groep: Prima Donna maturo 'Best European Cheese' is na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gezellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedingswetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door het instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigenonderzoek. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. In een laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij. Dankzij zijn goede smelteigenschappen is Prima Donna maturo ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).


 

Prima Donna in nieuwe „Beste Europese kaas“ verpakking

Prima Donna maturo, tijdens de Global Cheese Awards verkozen tot ‘Beste Europese kaas’, komt in een nieuwe verpakking op de markt: de Prima Donna maturo ‘Best European Cheese’ Edition van slechts 220g!

De opvallende en aantrekkelijke schuitjesverpakking (220g vast gewicht) – vanaf heden verkrijgbaar – brengt extra aandacht rond Prima Donna in de kaastoonbank. Het maakt iedere consument nieuwsgierig naar deze exclusieve kaasspecialiteit. In elke verpakking bevindt zich bovendien een informatiebrochure met interessante tips die de consument inspireert tot een herhaalaankoop. Bovendien is met een laag gewicht van 220g per verpakking een laagdrempeligPrima Donna kaas in 220 gram verpakkinge consumentenprijs én tegelijkertijd een goede handelsmarge mogelijk.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij die zich helemaal thuis voelt in de keuken. Fijne en zichtbare zout- en eiwitkristallen kenmerken deze exclusieve kaasspecialiteit. Prima Donna maturo is extra gerijpt en pittig van smaak, ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna maturo is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).


 

Prima Donna op Tavola 2014 te Kortrijk

Veel Prima Donna nieuws

Ook dit jaar heeft Prima Donna zich gepresenteerd tijdens de Tavola 2014 in Kortrijk.

Prima Donna maturo, formaggío con passíone, onlangs nog uitgeroepen totPrima Donna op Tavola 2014 in Belgie beste Europese kaas, komt nu in een special ‘Best European Cheese’ edition pack. Deze opvallende en aantrekkelijke verpakking zal velen aanspreken en met een gewicht van slechts 220 gram is bovendien een laagdrempelige consumentenprijs én tegelijkertijd een goede handelsmarge mogelijk. Ook nieuw is Prima Donna kaassnippers in een hersluitbare consumentenverpakking van 90 gram. Eenvoudig te gebruiken tijdens de bereiding van warme en koude gerechten.

Weer twee mooie, nieuwe verpakkingsvormen die toegevoegd zijn en een meerwaarde vormen binnen het Prima Donna assortiment.


 

Unieke bamboe kaasplankjes met Pasen

Exclusieve Prima Donna Paasactie 
 Prima Donna kaas actie

In de maanden maart en april worden Prima Donna liefhebbers verrast middels de Prima Donna kaasplankjes actie. Zo exclusief als de kaasspecialiteit Prima Donna is, zo ook zijn de acties die het merk voert met unieke geschenken. Liefhebbers van Prima Donna kaas zullen in de maand maart aan de toonbank verrast worden met exclusieve, houten kaasplankjes. Consumenten kunnen met deze actie bij Prima Donna kaas een gratis kaasplankje verkrijgen.

Prima Donna is dé kaasspecialiteit voor elke kaasliefhebber. De bijzondere combinatie van Parmezaanse kaas met het beste van de traditionele Hollandse kaas maken Prima Donna een bijzondere lekkernij. De smaak van Prima Donna is de afgelopen jaren meerdere malen beloond met internationale prijzen. Tijdens de Global Cheese Awards 2013 is Prima Donna zelf gekroond tot ‘Best European Cheese’ en ‘Best Hard Specialty Cheese’. Prima Donna, een kaasspecialiteit die op geen enkel kaasplankje mag ontbreken!


 

Prima Donna forte wint BRONZE award!

Tijdens de World Cheese Awards is Prima Donna forte bekroond met de BRONZE award in de categorie 'harde kaas'.

De World Cheese Awards vonden in december jl. plaats in Birmingham (EngelanPrima Donna forte wint awardd). Met maar liefst 250 kaaskeurders is het een wereldwijd bekende kaasshow met 2.777 deelnemende kazen in 129 verschillende categorieën. Het is een wedstrijd die wordt gehouden tijdens de BBC Good Food Show en wordt georganiseerd door ‘the Guild of Fine Food’.

De extra lang gerijpte Prima Donna forte heeft de kaaskeurders overtuigd met zijn pittige en lichtzoete smaak. De zichtbare zout- en eiwitkristallen zijn kenmerkend voor deze kaas. Prima Donna forte is brokkelig, krachtig en een verrijking voor uw maaltijd!


 

Prima Donna beste Europese kaas!

Prima Donna maturo heeft goud gewonnen tijdens de Global Cheese Awards in de categorie ‘Best Dutch Cheese’ en is bovendien uitgeroepen tot ‘Best European Cheese’.Prima Donna beste Europese kaas

Op 13 en 14 september jl. vond in Engeland de Global Cheese Awards plaats. Prima Donna maturo overtuigde de kaaskeurders - kaasmeesters van grote retailers, culinaire specialisten en meesters uit het kaasvak - met zijn uitmuntende, pittige en gerijpte smaak.  De juryleden vonden Prima Donna maturo niet alleen de beste kaas uit Nederland, maar ook nog eens de lekkerste van heel Europa.

Prima Donna scoorde in totaal tweemaal goud bij de Global Cheese Awards. De extra lang gerijpte Prima Donna forte behaalde goud in de categorie ‘Single Specialty Hard Cheese’ en werd verkozen tot beste harde kaas wereldwijd.

De Global Cheese Awards wordt al 150 jaar in Engeland gehouden. Het is daarmee één van de beroemdste kaaswedstrijden in Engeland. Elk jaar worden er wereldwijd circa 1000 kazen ingestuurd in 170 verschillende categorieën, van geitenkaas, boerenkaas tot brie. 


 

Gratis Prima Donna shopper! 

Prima Donna kaas gratis shopper

In de maand september ontvangt u bij de aanschaf van een stukje Prima Donna aan de kaastoonbank een gratis een Prima Donna shopper! Deze handige shopper is ideaal voor de boodschappen en heeft een mooi design. 

Actie alleen geldig in België. Één shopper per persoon, zolang de voorraad strekt. 


Verbeterde kwaliteit Prima Donna leggero

Light variant Prima Donna nu nog smakelijker

Prima Donna leggero is de light variant (17,5%) van de Prima Donna familie. Deze kaasspecialiteit met zijn opvallend azuurblauwe etiket is  pittig van smaak en daarmee de ideale kaas voor bewuste genieters. Bovendien is Prima Donna leggero dankzij zijn verbeterde kwaliteit nu nog lekkerder, smeuïger en makkelijker te snijden (ook in plakken). Deze light kaas smaakt heerlijk in een salade of op brood en is bovendien lactose- en glutenvrij.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij.

Bekijk hier de lekkerste recepten met Prima Donna leggero >


 

Nieuwe look Prima Donna benadrukt exclusieve karakter kaasspecialiteit

Prima Donna is nu nog opvallender in de kaastoonbank. De nieuwe look van Prima Donna benadrukt het hoogwaardige karakter van deze unieke kaasspecialiteit op subtiele wijze en geeft Prima Donna een aantrekkelijke uitstraling.

Niet alleen de nieuwe look van Prima Donna is opvallend, maar ook de smaak. De unieke combinatie van heerlijke Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas maken van Prima Donna een opvallend en exclusief lekkernij.Prima Donna kaas heeft nieuwe look

Prima Donna wordt zo lang gerijpt totdat – zoals bij de beste wijnen – de perfecte smaak bereikt is. Het exacte rijpingsmoment is daarom niet na een bepaalde periode bereikt, maar pas als de specifieke smaakeigenschappen te herkennen zijn. Al naar gelang de duur van de rijping zijn binnen de Prima Donna familie vier verschillende varianten te onderscheiden: fino, maturo en forte, die ieder voor zich een eigen Italiaanse smaakbeleving bieden. De vierde Prima Donna variant “leggero”, bevat minder vet (30+) en is daarmee ideaal voor de bewuste genieters.

Prima Donna is een echte delicatesse om zo van te genieten. Bovendien is Prima Donna dankzij zijn uitstekende smelteigenschappen ook in de keuken heel speciaal in koude- en warme gerechten.


 

Prima Donna lactose- en glutenvrij

Wist u dat alle Prima Donna kazen vrij zijn van lactose en gluten? Prima Donna bevat minder dan
0,1 g/100 g lactose en geen gluten. Dus ook mensen met een lactose- of glutenallergie kunnen genieten de heerlijke Prima Donna specialiteiten.

De smaak van Prima Donna is zeer uniek en onderscheidend. De Prima Donna familie biedt vier verschillende varianten met ieder zijn eigen karakteristieke smaakeigenschappen. Zodoende biedt iedere Prima Donna variant smakelijke en unieke gebruiksmogelijkheden.

Dankzij zijn uitstekende smelteigenschappen is Prima Donna ook in de keuken heel speciaal. Ontdek hier de lekkerste recepten met Prima Donna.


Unieke porseleinen eierdoppen met Pasen

Exclusieve Prima Donna Paasactie

In de maand maart, de belangrijke verkoopperiode voor Pasen, worden Prima Donna liefhebbers verrast middels de porseleinen eierdopactie.

Zo exclusief als de kaasspecialiteit Prima Donna is, zo ook zijn de acties die het merk voert met unieke geschenken. Liefhebbers van Prima Donna kaas zullen in de mPrima Donna Paasactieaand maart aan de toonbank verrast worden met exclusieve, porseleinen eierdoppen. Consumenten kunnen met deze actie bij Prima Donna kaas een gratis eierdop verkrijgen. De porseleinen eierdoppen zijn verkrijgbaar in de drie Prima Donna kleuren: fino-blauw, maturo-rood en leggero-lichtblauw. Zo krijgt elke eettafel een sfeervol Italiaans Prima Donna tintje.

De eierdoppen hebben een uniek design en representeren daarmee het unieke karakter van Prima Donna kaas. Prima Donna is dé kaasspecialiteit voor elke kaasliefhebber. De bijzondere combinatie van Parmezaanse kaas met het beste van de traditionele Hollandse kaas maken Prima Donna een bijzonder lekkernij. De smaak van Prima Donna is de afgelopen jaren meerdere malen beloond met internationale prijzen.