Nieuwsarchief

November 2012

Prima Donna promoot Hollandse kaasspecialiteiten in Rome

Op uitnodiging van Gerda Verburg, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO), heeft Prima Donna Kaas in Rome, samen met andere kaasmakers en –handelaren uit Bodegraven en Woerden, bijgedragen aan een unieke promotie van Hollandse kaasspecialiteiten.

Rome stond op 26 en 27 oktober in het teken van Hollandse kaas en het bijbehorende kaasgereedschap. Het gezelschap, voor de gelegenheid in opvallend traditioneel Hollands tenue gestoken, zorgde in het centrum zelfs voor toeristische opstoppingen, waarna het op de beurs Eataly tijdens een culinaire lunch en kaasproeverij de Italiaanse collega’s kennis liet maken met de unieke kazen uit het Groene Hart.

Namens Prima Donna Kaas was Ben van der Wal naar Rome afgereisd om de Italiaanse collega’s o.a. kennis te laten maken met het Prima Donna. Het merk staat, op geheel eigen wijze, voor kwalitatief hoogwaardige en uniek smakende kwaliteitskaas en is hiermee bij uitstek een voorbeeld van het Nederlandse vakmanschap op het gebied van kaasbereiding en rijping.Prima Donna in Rome

De weg van Rome…. naar het Groene Hart
Al meer dan 2.000 jaar wordt er in het Groene Hart in Nederland kaas gemaakt. De oorsprong van het kaasmaken ligt echter bij de Romeinen, deze leermeesters brachten, op hun weg van Rome naar het Noorden van Europa, de plaatselijke bevolking het vak van kaasmaken bij. Door de jaren heen hebben de kaasmakers en -handelaren uit Bodegraven hun vak geperfectioneerd en zijn er veel nieuwe soorten en merken ontstaan. Het Latijnse woord caseus leeft nog altijd voort in het Nederlandse woord kaas.

Food and Agricultural Organization (FAO)
De Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization - FAO) van de Verenigde Naties is een gespecialiseerde organisatie die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden. Het hoofdkantoor is sinds 1951 gevestigd in Rome. Gerda Verburg is sinds 2011 permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO.


Juni 2012

Volop genieten op de Viva la Donna Dag

Viva la Donna DagOp 8 juni stond de Daniel den Hoed Kliniek van het Erasmus MC (Rotterdam) in het teken van de Viva la Donna dag. Iedereen die zich had aangemeld kon genieten van een heerlijke schoonheidsbehandeling, manicure of een bezoekje aan de kapper. Verder waren er diverse workshops en kon men de gehele dag genieten van een uitgebreid buffet met heerlijke hapjes.

Viva la Donna DagViva la Donna zet zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad. Zo vraagt de stichting door middel van campagnes aandacht voor nazorg en worden er diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen. Prima Donna kaas steunt dit prachtige initiatief natuurlijk graag en onze kaas op het buffet viel erg goed in de smaak.


April 2012

QR code brengt consument in digitale kaaswereld

Het toenemend gebruik van smartphones biedt nieuwe mogelijkheden voor het communiceren met de consument. Via diverse applicaties van de smartphone is online informatie, foto’s en videobeelden mobiel en op ieder gewenst moment beschikbaar.

Prima Donna loopt ook in de communicatie van haar merk voorop en introduceert als één van de eerste in de branche deze moderne communicatievorm.

Door gebruik te maken van een tweedimensionale barcode, de Quick Response (QR) code, hebben de internationale kaasliefhebbers met een smartphone direct toegang tot de digitale wereld van het merk Prima Donna. Door heel eenvoudig de QR code te scannen met de smartphone bereikt men een schat aan informatie van het betreffende merk, de diverse varianten of lekkere recepten die te vinden zijn in de uitgebreide receptendatabase.

De QR codes van Prima Donna zijn o.a. te vinden op de product-etiketten, receptfolders, displaydozen en toonbankkaarten zoals deze veelal in de winkels te vinden zijn. Een unieke manier van moderne communicatie voor dit unieke kaasmerk.


Maart 2012

Prima Donna "de beste kaas in de wereld"!

En wederom is er een goede reactie op Prima Donna kaas: lifestyle blog eZeliving bezocht onze stand op de Gulfood beurs in Dubai en volgens hen is Prima Donna "de beste kaas van de wereld". Bekijk het (Engelstalige) filmpje hier: http://ezeliving.com/2012/02/22/the-best-cheese-in-the-world-is-from-holland-and-its-called-prima-donna/


Tijdens de BBC Good Food Show in het Engelse Birmingham 23-27 november 2011 heeft Prima Donna 3 belangrijke prijzen in de wacht gesleept!

De gerijpte Prima Donna maturo variant werd beloont voor zijn unieke smaak en consistentie met de BRONZE Award. De extra gerijpte variant, Prima Donna forte, kreeg de ZILVER Award en de light en pittige variant Prima Donna leggero ook een ZILVER Award. Voor meer informatie: www.finefoodworld.co.uk/wca


In de klasse ‘Specialiteiten’ won Prima Donna maturo zilver. Daarmee beloonde de vakjury de unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas die het karakter van deze unieke specialiteit kenmerken.

Prima Donna leggero 30+ is bekroond met een bronzen onderscheiding in de categorie ‘light kaas’. Leggero overtuigde de jury met zijn pittige smaak, wat kenmerkend is voor deze specialiteit.

In totaal waren er 3700 kazen uit 26 landen die deelnamen aan de wedstrijd. In 2008 en 2009 wist Prima Donna maturo deze winst ook te behalen.


April 2011

Prima Donna helpt TT Amsterdam naar Brazilië

Van 25 april tot en met 8 mei 2011 heeft het TalentTeam Amsterdam deelgenomen aan een trainingsstage in en tegen Brazilië. De groep van Ron Zwerver en Koos Klein is in deze periode diverse keren de strijd aangegaan met hun leeftijdsgenoten aan de andere kant van de oceaan.

Deze trip heeft de Nederlandse talenten een unieke kans gegeven om een kijkje te nemen in de keuken van de absolute wereldtop. Afgelopen jaar waren de Brazilianen te gast in Nederland en vanwege het uitstekende gastheerschap is de ploeg uitgenodigd om naar Brazilië te komen. Deze tweeweekse trainingstage is mede mogelijk gemaakt door Event Sponsor Prima Donna Kaas, de unieke kaasspecialiteit die wereldwijd en vooral ook in Brazilië in de smaak valt bij vele kaasliefhebbers. "Behalve van volleybal zijn veel Brazilianen ook gek op onze Prima Donna Kaas en daarom is deze uitwisseling bij uitstek geschikt om onze kaas onder de aandacht te brengen bij veel sportliefhebbers in Brazilië. De trainingsstage van het TalentTeam biedt de unieke mogelijkheid om de populariteit van volleybal en Prima Donna kaas te verbinden en deze kans hebben wij dan ook met beide handen aangepakt. Een mooie promotie voor onze kaas en de volleybalsport", aldus directeur en volleyballiefhebber Jan Kos.

Ook Ron Zwerver is in zijn nopjes met de sponsoring van Prima Donna Kaas. "Door deze samenwerking was het voor ons mogelijk deze unieke ervaring onderdeel te laten worden van een internationale opleiding tot topvolleyballer."

Tijdens de trainingstage hebben de jongens via een weblog www.volleybal.nl de achterban op de hoogte gehouden van hun belevenissen. Ook via twitter.com/talentteams konden geïnteresseerden op de hoogte blijven van het nieuws rond de trainingsstage in Brazilië.


Augustus 2010

Guinness World Record

Prima Donna mag als kaasspecialiteit op geen enkel kaasplateau ontbreken en daarom heeft Prima Donna in 2010 het GUINNESS WORLD RECORD gevestigd met het grootste kaasplateau ter wereld van ruim 130.000 handgesneden kaasblokjes.


Augustus 2009

Internationaal Goud voor Prima Donna maturo

Prima Donna maturo wint Gold Award Nantwich International Cheese Show. In samenwerking met onze Engelse partner heeft Vandersterre Groep in juli 2009 deelgenomen aan de Nantwich International Cheese Show te Nantwich (UK). In de klasse “speciality” (DP111) heeft Prima Donna maturo de GOLD AWARD gewonnen!

Op de Nantwich International Cheese Show 2008 won Prima Donna maturo eerder al twee zilveren medailles in de categorie “Best Dutch cheese” (beste Hollandse kaas) en in de categorie “Cheese Lovers Trophy”, waarbij het aspect genieten centraal staat. Dit jaar is het dus opnieuw Prima Donna maturo die in de prijzen valt!

Prima Donna (met de smaakvariaties fino, maturo, forte en leggero 30+) is een topkwaliteit Hollandse kaas met een hele bijzondere smaak die zich niet gauw laat omschrijven, maar die je echt geproefd Gold award voor Prima Donna maturo kaasmoet hebben. Prima Donna maturo is extra gerijpt, waardoor deze kaas een pittig accent heeft. Prima Donna maturo is heerlijk voor bij de borrel en prima te verwerken in uiteenlopende gerechten. Een kaas om van te genieten en die niet voor niets met goud is bekroond.


Juni 2009

Prima Donna Schuitjes

Nieuw bij Prima Donna. De producten Prima Donna fino, Prima Donna maturo en Prima Donna leggero 30+ zijn verkrijgbaar in handzame doosjes. Een ideaal cadeau-idee en goed in te zetten voor bijvoorbeeld kerstpakketten, cadeausets of relatiegeschenken.