Share

Kalfslende met citroen, peterselie en dragon

Kalfslende met citroen, peterselie en dragon
Kalfslende met citroen, peterselie en dragon
Ontbijt 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten

600 g kalfslende
2 eetlepels raapzaadolie om te sauteren
Zeezout en versgemalen peper
1/2 bosje bladpeterselie
50 g vers geraspte Prima Donna maturo
Fijn geraspte schil van 1 onbespoten of biologische citroen
Fijn geraspte schil van 1 onbespoten of biologische sinaasappel
1 theelepel venkelzaad
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel koudgeperste raapzaadolie

Bereidingswijze

Verwijder de pezen en het vet van de kalfslende. Verhit de pan, voeg de raapzaadolie toe en braad het vlees bruin (ongeveer 1 minuut per kant). Neem het vlees uit de pan, leg het in een ovenvaste schaal en breng op smaak met zout en peper. Plaats het vlees gedurende 20-25 minuten in een oven op 170°. U kunt eventueel de temperatuur van het vlees controleren met een vleesthermometer voor u het uit de oven neemt - het vlees is mals en medium gegaard op 54-55°. Neem het vlees uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten. Dek het vlees niet af, zodat het niet verder gaart.

Was, droog en hak de peterselie fijn, en vermeng deze met de vers geraspte Prima Donna kaas, de fijn geraspte citroen- en sinaasappelschil en het gemalen venkelzaad. Schep goed door elkaar. Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze op een schaal. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en besprenkel met balsamicoazijn. Bedek het vlees met het mengsel van peterselie en kaas en besprenkel tot slot met raapzaadolie. Serveer het vlees als ontbijt met een verse salade, zoals een rauwe venkelsalade.