Share

Pappardelle met spinazie en paddenstoelen

Pappardelle met spinazie en paddenstoelen
Pappardelle met spinazie en paddenstoelen
hoofdgerecht 25 min. 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

100 gr Prima Donna maturo, vers geraspt
400 gr pappardelle (brede, lintvormige pasta. Eventueel te vervangen door tagliatelle)
30 gr pijnboompitten of walnoten, grof gehakt
5 el olijfolie
250 gr gemengde paddenstoelen
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
300 gr verse spinazie, harde stelen verwijderd
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Rooster de pijnboompitten of de walnoten in een droge koekenpan en zet even apart.

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de deze in ongeveer 5 minuten gaar. Zet even apart.

Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg daarna hand voor hand de verse spinazie toe en wok het geheel 3-5 minuten tot de spinazie begint de slinken. Voeg de kookroom toe en verwarm dit geheel even door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan het spinaziemengsel.

Verdeel de pappardelle in over 4 diepe borden en verdeel het spinazie-paddenstoelmengsel erover. Garneer met de pijnboompitten of de walnoten en de vers geraspte Prima Donna maturo.

Wijntip:

Italiaanse droge witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Grigio