Share

Kaaskoekjes met olijven

Kaaskoekjes met olijven
Kaaskoekjes met olijven
hapje 40 min. 6 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

75 gr Prima Donna maturo
10 zwarte olijven zonder pit
175 gr zelfrijzend bakmeel + wat meer voor bestuiven
1 mespunt zout
1 mespunt cayennepeper
25 gr zachte boter
1 groot ei
5 el karnemelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 C. Snijd de olijven klein. Zeef het meel met het zout en de cayennepeper boven een kom. Prak de boter er met een vork doorheen tot het kruimelig is. Roer de olijven en 50 gram Prima Donna maturo erdoor.

Klop het ei los met 3 el karnemelk. Giet het mengsel al roerende bij het meel en kneed het geheel tot een zacht deeg.

Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met een vormpje (5-6 cm) 6 rondjes uit (vorm van het deeg weer een bal, rol die uit en steek er rondjes uit). Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de koekjes met karnemelk en strooi de rest van de kaas erover. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Wijntip:

Franse droge rode wijn, bijvoorbeeld een Côte du Rhone