Share

Portobello met pijnboompitten

Portobello met pijnboompitten
Portobello met pijnboompitten
voorgerecht 30 min. herfst 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

100 gr geraspte Prima Donna maturo
1 sjalotje, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode paprika, zeer fijn gesnipperd
1 el verse tijmblaadjes
50 gr pijnboompitten
2 sneetjes witbrood, geroosterd en verkruimeld
1 ei, losgeklopt
zout en versgemalen peper
4 portobello’s (reuzenchampignons)
olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de sjalot, knoflook, paprika, tijm, 75 gram Prima Donna maturo, pijnboompitten, broodkruim en ei door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de portobello’s met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Druppel wat olijfolie op de rand van de portobello’s en strooi de rest van de Prima Donna maturo erover. Schuif het ovenrooster met de portobello’s in het midden van de oven en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar.