Share

Prima Donna kruidensouffléetjes

Prima Donna kruidensouffléetjes
Prima Donna kruidensouffléetjes
voorgerecht 55 min 6 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

125 gr Prima Donna maturo, geraspt
3 el roomboter + extra voor het invetten
3 el bloem
250 ml melk
2 el fijngesneden bladpeterselie
1 el fijngesneden dille
1 el fijngesneden bieslook
versgeraspte nootmuskaat
4 eierdooiers
4 eiwitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet 6 cocottes (eenpersoons ovenschaaltjes) in met een beetje boter.

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat even garen, maar niet bruin worden. Schenk al roerend de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur, roer de kruiden erdoor samen met het zout en nootmuskaat naar smaak.

Klop dan één voor één de eierdooiers erdoor. Schep alles in een ruime schaal en laat tot lauwwarm afkoelen.

Klop intussen de eiwitten stijf met een snuf zout. Meng eerst de kaas door het bloemmengsel en schep het eiwit er daarna luchtig door. Schep het soufflébeslag voorzichtig in de ovenschaaltjes.

Laat de soufflé's in ongeveer 25 minuten gaar worden. Open de oven de eerste 15-20 min. niet! De soufflés zijn gaar als het middendeel bijna niet meer beweegt als je ze schudt.

Lekker met een beetje crème fraîche.